Umění změny

V jednom dni bojovat za jaderné odzbrojení, ekonomickou demokracii, udržitelnou ekonomiku nebo středověký skanzen – i tak může vypadat dobře strávená sobota 11.11.2017 ve Velkém společenském sále Knihovny Jiřího Mahena, Kobližná 4.

Ve spolupráci s řadou progresivních organizací pořádá CERES konferenci Umění změny, kde budeme společně hledat odpovědi na řadu problémů dnešního světa. Nenechte se ovšem odstrašit vágním slovem „konference“ – dlouhé nezáživné teoretické proslovy jsou to poslední, co můžete čekat. Naopak každý z řečníků má vyhrazen prostor patnácti minut, aby pro svou myšlenku posluchače nadchl, a potom už je na každém z návštěvníků zvlášť, aby se připojil k diskuznímu koutku, který ho zaujme nejvíc. A když se vám nepovede přes veškerou snahu být na dvou takových místech zaráz? Nevadí, výstupy řečníků budou nahrávány, a posléze si je všechny můžete zhlédnout na Youtube nebo si je stáhnout ve formě audio podcastu do vašeho smartphonu, tabletu nebo mp3 přehrávače.

Ze zatím potvrzených řečníků se můžete těšit na Xénii Kaduchovou z Nových odborů, mírového aktivistu a odborníka na jaderné odzbrojení Pavla Křiváka a v neposlední řadě na duo Barbar Mamut a Horset Vládce, kteří se kromě punku věnují i výše zmíněnému skanzenu nebo férové čajovně. Ale tím samozřejmě výčet speakerů nekončí – dorazí i nejrůznější drobní podnikatelé, ekologičtí farmáři, filozofové minimalismu a další.

A závěrem? Jestli hledáte způsob, jak zužitkovat sobotu v Brně, tak neváhejte a za CERES.

Posted by administrator