kontakty

6 důvodů proč spolupracovat s CERES

Namáhání si hlavy s novými nápady, pozdní večerní schůzky nebo naopak brzké vstávání, to vše bez nároku, byť na korunovou odměnu. Pracovat bez peněz se logicky zdá jako dosti špatný nápad.

Na druhou stranu, věnovat svoji energii něčemu, co má smysl, není zcestné. Stačí se podívat na následujících šest důvodů.

1) Dobrovolnictví vypadá skvěle v CV

Nedostaneš práci, protože nemáš praxi, a praxi nemáš, protože nedostaneš práci. Nejoblíbenější nekonečná smyčka pro absolventy. Ať už budeš pro CERES působit na jakékoliv dobrovolnické pozici, nejenže si to budeš moct uvést v životopise, ale také dostaneš potvrzení o vykonávané práci a nabytých znalostech.

2) Dobrovolničení pro CERES je časově flexibilní

Některé dobrovolnické pozice v CERES vyžadují času více, některé zase skoro žádný. Máš u studia málo času, ale stejně ho chceš nějak využít? Můžeš nám pomoct s kampaní Secrets of Brno a po cestě do školy fotit lokální podniky a další zajímavosti, které potom půjdou na Instagram. Máš času víc? V tom případě můžeš klidně začít řídit vlastní projekt. Nebo s podporou CERES klidně založit vlastní start-up.

3) Budeš měnit fungování svého města

Fungujeme lokálně, takže ať už budeš svůj čas věnovat čemukoliv, okamžitě uvidíš praktické dopady tvého rozhodnutí na komunitu. Se všemi našimi partnery jsme v pravidelném kontaktu a monitorujeme dění v Brně, abychom viděli, kde jsme společnými silami dosáhli úspěchu, a kde ještě musíme zabrat.

4) Staneš se součástí jedinečného kolektivu

V CERES nebo ve spolupráci s námi působí široké spektrum lidí, ať už to posuzuješ z jakéhokoliv pohledu. Nejmladší člence je 18 a nejstarší takřka 50, pracují s námi vysokoškoláci i lidé s učňákem, kravaťáci, punkáči, minimalistická veganka a potom parta, která založila osadu v Barbarském stylu. Ať už je tvoje nátura jakákoliv, budeš v našem týmu jak originál, tak najdeš i spřízněné duše.

5) Vyzkoušíš si činnosti, ke kterým by ses v soukromé firmě nedostal

Ano, všelijakou praxi můžeš sehnat i po brigádách, které jsou k dostání prakticky v každém větším městě. Ale jenom málo kde, dostaneš příležitost navazovat partnerství se zahraničními organizacemi, v rámci práce si potykat s univerzitními profesory, vyrábět grafické materiály, vypracovávat ekonomické analýzy nebo třeba vyvíjet vlastní produkty, které podpoří rozvoj místní komunity.

6) Budeš dělat jenom to, na co máš talent

Ať už je to cokoliv. Naše činnost je rozmanitá a cokoliv, co umíš, budeš moct využít právě u nás. Pokud jsi umělecky založená duše, nikdo tě nebude nutit počítat lokální multiplikátor (a ani tě nebude nutit vědět, co to je), za to ale dostaneš prostor realizovat se psaním textů, vytvářením grafiky nebo třebas kreslením komiksů ze života drobných podnikatelů. Protože nakonec proč ne. Nečekej ovšem, že se nenaučíš nic nového. Pravidelně se budeš setkávat s koordinátorem dobrovolníků a „mentorem“, členem CERES, který už v organizaci působí déle, a tvému oboru také rozumí. A když budeš mít pocit, že tě mentor už nemá, co nového naučit? Tak se staneš mentorem ty a budeš předávat své znalosti nováčkům v našich řadách!

Máš otázky ohledně dobrovolničení pro CERES? V tom případě nám pošli zprávu do Messengeru, nebo piš na mail andrejb@spolekceres.cz.

Chceš získat praxi ve svém oboru, a máš nápad, jak nám pomoci? Dej nám o sobě vědět zde.

Nevíš přesně, jak nám můžeš pomoci, ale chceš se připojit? Také napiš sem a společně vymyslíme, jak co nejlépe uplatnit tvoje schopnosti.

Posted by Andrej Bóna in Bez kategorie, 0 comments