Kalendárium – červen

Začínáme s kalendářem akcí, které byste si neměli nechat ujít. Nejedná se pouze o akce Ceresu, ale o všechny akce na jižní Moravě, které se dotýkají lokální ekonomiky.

26. – 27. 5. — Jak na dešťovku – kutilsky i přes dotace

Centrum Veronica Hostětín

Chcete se setkat s někým, kdo má přehled o možnostech, dotacích a technologiích pro využití dešťové vody a hledat společně řešení pro váš dům?

Témata:
• Jak (a proč) zachytit dešťovou vodu nejenom na zahradě ale i v bytě na balkóně
• Zásady pro využívání dešťovky
• Hospodaření s vodou dříve a dnes
• Jak se sucha v ČR vyvíjí z pohledu: minulost, současnost, budoucnost
• Modrá úsporám – jak na dotace na dešťovou vodu
• Praktické ukázky – kompostovací toalety a exkurze – opatření pro úsporu vody realizované v Hostětíně
• Technická řešení, jak v praxi sbírat a využívat dešťové příp. i odpadní recyklované vody v domácnosti.
• Rozbory dešťových vod (lze přinést vzorek)

Bližší info: https://www.facebook.com/events/444139692664883/

6.6. — Workshop Zero Waste

Dobrovolnické centrum 67, Brno

Život bez odpadu – realita nebo utopie? Worskhop nabídne konkrétní rady a tipy, jak si odpad do života nepouštět a jak si s tím, co v něm přece jen skončí, poradit co nejvíce ohleduplně k lidem i k přírodě.

Průměrný Čech či Češka vyprodukují každý rok více než 300 kilogramů odpadu. Můžeme se to naučit změnit! Zero waste – život bez odpadu nabízí konkrétní rady a tipy, jak si odpad do života nepouštět a jak si s tím, co v něm přece jen skončí, poradit co nejvíce ohleduplně k lidem i k přírodě. V mnohém to není žádná novinka jako spíše návrat k tomu, co naše babičky a dědové dělávali úplně běžně.

Dozvíte se, proč je dobré proti odpadu bojovat, o čem bezodpadový životní styl je a jak jej prakticky a jednoduše uskutečnit. Workshop vedou holky z blogu Czech Zero Waste. Přijďte a dozvíte se víc.

Bližší info: https://www.facebook.com/events/160038451509442/

14. – 15.7. — Kemp Ceresu

Barbarská osada, u Devíti křížů

Bližší info: První kemp Ceresu. Podrobnosti připravujeme. Možná dojede i Ilona Švihlíková.

Posted by administrator